giraffer til Springfestival

Oplevelser til dig i maj måned

Inspiration til affaldssortering Kom en tur forbi Sundby Bibliotek og bliv inspireret til, hvordan du lettere kan affaldssortere i dit hjem. Miljøpunkt Amager har fra 10.-24. maj en udstilling på 1. sal i Kvarterhuset med forskellige muligheder, der gør det … Fortsættes »

Gravemaskinen er i gang på Formosavej

En uge før påske gik gravemaskinerne i jorden på Trafiklegepladsen på Formosavej. Det er nu godt 4 år siden at Iben Lindemark, Rune Solvang og Rasmus Steenberger fra Amager Øst Lokaludvalg startede projekt “Vi elsker Kastrupvej & Backersvej”, som førte til forslaget om en cykellegeplads, hvor … Fortsættes »

Vær med til at forme det nordøstlige Amager

Torsdag den 4. april inviterer vi sammen med Københavns Kommune og grundejerne til workshop om området “Ved Amagerbanen Nord”. Formålet er at give kommunen og grundejerne lokale input til den videre planlægning for det gamle industriområde, der ligger mellem Prags … Fortsættes »

Børnehuset Bodil på Greisvej

Ny midlertidig daginstitution klar på Greisvej

Midlertidig daginstitution opført i pavilloner I de seneste måneder har der været heftig aktivitet på Greisvej 91. Her har Københavns Kommune opført en ny midlertidig daginstitution. Efter planen skal “Børnehuset Bodil” åbne d. 15. marts 2019, hvor de første børn … Fortsættes »

Naturcenter og musikskole bør prioriteres

Sidst i marts skal politikerne på Rådhuset forhandle om, hvordan overskuddet fra 2018 skal fordeles. Det sker i den såkaldte overførselssag. Anlægsloftet begrænser Økonomiaftalen mellem regeringen og kommunerne medfører et loft over kommunernes anlægs- og serviceudgifter. Københavns Kommune skal således overholde … Fortsættes »

Amagers første klima- og demokratifestival

Hvad kan vi hver især gøre for at belaste klima og miljø mindst muligt, og hvem bestemmer hvad i den anledning? Amagers første klima- og demokratifestival sætter nu fokus på disse spørgsmål igennem aktiviteter for alle aldre. Det sker på … Fortsættes »

Februar med lysshow, musik og kortfilm

Februar byder på spændende oplevelser for øjet og øret. Lysende istapper under Musiktorvets tag, en perlerække af koncerter for børn og barnlige sjæle, og filmoplevelser på Metrostationer og husgavle. Og er du på barsel, kan du hver fredag formiddag møde … Fortsættes »

Borgermøde om Københavns nye ældrepolitik

Amager Øst Lokaludvalg inviterer til borgermøde mandag den 18. februar kl. 14-16 i Sløjfen, Øresundsvej 69 Mødet holdes i anledning af at Københavns Kommune har sendt sin nye ældrepolitik i offentlig høring. Der vil være kaffe og kage – alle … Fortsættes »

Prøvestenen

Høring af Miljøkonsekvensrapport for OTC på Prøvestenen

Oiltanking Copenhagen (OTC) er en eksisterende tankvirksomhed på Prøvestenen. OTC har ansøgt om genoptagelse af Shells tidligere aktiviteter på Prøvestenen med import, oplagring og distribution af flybrændstof samt distribution af benzin og diesel med lastbiler. Projektet er af en sådan … Fortsættes »

Jul på Amager - Amagerbrogade

Året der gik 2018

En af lokaludvalgets vigtigste opgaver er at inddrage borgerne i bydelens udvikling. Og det har vi gjort hele 17 gange i år. Samlet har vi været i direkte kontakt med næsten 1000 borgere. Det er sket ved både borgermøder, med … Fortsættes »

Ama’røsten nr. 100 er udkommet

Ama’røsten fejrer i denne uge udsendelsen af avis nummer 100. Avisen husstandsomdeles fra Amagerbrogade til stranden og fra Christmas Møllers Plads til kommunegrænsen til Tårnby. Indbyggerne i Amager Øst bydel burde modtage avisen fire gange om året – medmindre man … Fortsættes »

Trafiklegeplads projektforslag nov.18

Trafiklegeplads forventes klar til brug næste sommer

Nu er der ikke længe til der sker noget på trafiklegepladsen på den gamle busvendeplads på Formosavej. Teknik- og Miljøudvalget har godkendt projektforslaget til den permanente legeplads, og arbejdet med etableringen forventes at gå i gang i starten af det … Fortsættes »

Amager Øst Lokaludvalgs Frivilligpris

13 indstillinger til Frivilligprisen 2018

Tak for de mange forslag til hvem der skal løbe af med Frivilligprisen 2018. Her kan du se hvem der er indstillet: Sundby Taekwondo Klub Næstehjælperne Amager Hverdagsaktivisterne Amagerbanens Venner Red Barnet Ungdom Amager Jazzklub Amager SK Aktivitetscenter Sløjfens frivillige … Fortsættes »

Ny lokalplan giver mulighed for mere byggeri i Amager Strandpark

I 2017 har Københavns Kommune sammen med Parkbrugerrådet udarbejdet en ny udviklingsplan for Amager Strandpark. For at udviklingsplanen kan realiseres, skal der vedtages en ny lokalplan. Mulighed for at bygge Udviklingsplanen lægger op til at opjustere byggemulighederne til rekreative funktioner … Fortsættes »

Frivilligpris 2017 vinder - Kofoed 65+

Hvem skal have Frivilligprisen 2018?

TAK FOR JERES KOMMENTARER OG INPUT – Vi vurderer nu alle de indstillede kandidater. Vinderen afsløres den 31. oktober   Lokaludvalget har siden 2011 uddelt Frivilligprisen til mange forskellige foreninger, blandt andet Musikforeningen 5-øren, Lektiehjælpen på Amagerbro, Judoklubben Mitani og … Fortsættes »

Det har vi støttet i august måned

Breakdance i Bryggekælderen for børn og voksne, loppemarked på Trafiklegepladsen med børneunderholdning og kaffevogn og stor Vegetarisk Festival på Tiøren. Det er nogle af de arrangementer vi har støttet som finder sted i august. Skulle du blive inspireret til selv … Fortsættes »

På cykeltur med socialborgmesteren

Lokaludvalget inviterede i begyndelsen af året alle de nyvalgte borgmestre på besøg i Amager Øst bydel. Den 8. august var det socialborgmester Mia Nyegaards tur. Rundturen i Amager Øst foregik på cykel, og besøgte nogle af de sociale tilbud og … Fortsættes »

Lokalplanpmråde ved Femøren Station

Nyt lokalplanforslag for Femøren Station

Området ved Femøren Station kan med en ny lokalplan blive ændret fra erhverv til ungdomsbolig, hotel, fitness, dagligvarebutik og daginstitution. Derudover vil det også blive muligt at udvide fra 3 til 4 etager. Lokalplanen vil desuden muliggøre et mere attraktivt … Fortsættes »

Skolen ved Sundet

Skolen ved Sundet kan blive udvidet med to nye bygninger

Skolen ved Sundet skal udvides med et nyt skolespor og et fritidshjem for at imødekomme det stigende antal skolebørn i Nordøstamager. Derfor er der udarbejdet et nyt lokalplanforslag som bl.a. skal muliggøre at skolen udvides med to nye bygninger. Lokalplanforslaget … Fortsættes »

Seks ønsker til budget ’19

D. 30. august og ca. 10 dage frem mødes Borgerrepræsentationen for at forhandle Københavns Kommunes budget for 2019. Forud for de kommende budgetforhandlinger er Amager Øst Lokaludvalg blevet enige om at fremsende seks ønsker til de kommunale forhandlinger. De seks … Fortsættes »

Nyt plejehjem ved Sundparken

Nyt plejehjem på vej ved Sundparken

Københavns Kommune vil gerne give mulighed for, at der kan blive bygget et nyt plejehjem og et seniorbofællesskab i forbindelse med FSB’s eksisterende ældreboligafdeling ”Sundparken”. Den 19. juni kl. 17-19 er der borgermøde om det kommende plejecenter på Lergravsparkens Skole … Fortsættes »

Beskæftigelses- og integrationsborgmesteren på besøg

Den 29. maj havde lokaludvalget besøg af beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Ud over lokaludvalget deltog lederen af Amagerbro Helhedsplan, et par repræsentanter for Fædregruppen Amagerbro, og to medlemmer af Støberigårdens bestyrelse.  Udfordringer med unge Efter en rundvisning i … Fortsættes »

Her er de mest ikoniske træer i Amager Øst

Københavns Kommune har udpeget mere end 3.000 ikoniske træer – hvoraf 164 af dem står i Amager Øst. Et ikonisk træ er et træ med en særlig og værdifuld betydning, enten historisk, biologisk eller arkitektonisk. Træerne er en del af … Fortsættes »

Borgerhenvendelser vedr. institution på Greisvej

Borgere er utilfredse med planer om ny institution på Greisvej

D. 19. april holdt det nye Lokaludvalg sit første ordinære møde. Det første punkt på dagsordnen var en mulig midlertidig daginstitution på Greisvej, som lokaludvalget var blevet bekendt med gennem en række borgerhenvendelser fra beboere omkring Greisvej. En gruppe på … Fortsættes »

Kom til arbejdsdag på cykellegepladsen

Der er en permanent cykellegeplads på vej til børnefamilierne i det sydlige Amager Øst. I 2017 blev der på kommunens budgetforhandlinger ialt afsat 4 millioner kroner til anlæg af en super fed legeplads for unger og deres voksne, som vil … Fortsættes »

Formandskab i Amager Øst Lokaludvalg

Her er det nye formandskab

Amager Øst Lokaludvalg holdt den 5. april 2018 konstituerende møde, hvor udvalget skulle vælge sin nye formand og næstformand. Valg om formandsposten Der var to kandidater til formandsposten. Ole Pedersen, der repræsenterer håndboldklubben Amager SK og Susanne Møller, der er … Fortsættes »

Dialogmøde om integrationspolitik

Kom til dialogmøde om den kommende integrationspolitik

Vil du være med til at påvirke den kommende integrationspolitik i København? København skal have ny integrationspolitik for de næste fire år, og derfor inviterer Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen alle københavnere til dialogmøder i tre forskellige bydele. Dialogmødet på Amager finder … Fortsættes »

opstart lokaludvalg

Det nye lokaludvalgs opstartsseminar

I går mødtes det nye lokaludvalg for første gang til et opstartssemniar, hvor formålet var at lære hinanden at kende og få en større viden om det arbejde der venter efter d. 5. april, hvor det konstituerende møde finder sted. … Fortsættes »

Skole på Holmbladsgade

Byggeprogram for skolen på Holmbladsgade 113

D. 5. marts præsenterede Børne- og Ungdomsforvaltningen et byggeprogram for den kommende skole på Holmbladsgade, med udgangspunkt i input fra de borgerinddragende processer. Efterfølgende har lokaludvalget og fagforvaltningerne i Københavns Kommune haft mulighed for at kommentere på programmet. Det er … Fortsættes »

Lån en ladcykel

Lån en ladcykel

Lån en ladcykel gratis hos Miljøpunkt Amager. Amager Øst Lokaludvalg har finansieret to af cyklerne. Ladcyklerne er forbeholdt københavnere der bor på Amager (postnummer 2300).  Interesserede fra andre bydele kan ringe til Miljøpunkt Amagers kontor den samme dag som de … Fortsættes »

Helhedsudvikling af det nordøstlige Amager

Workshop om helhedsudvikling af det nordøstlige Amager

Hvad mener du, der skal ske i det unikke område? Kom og del dine synspunkter med Amager Øst Lokaludvalg og Amagers politiske repræsentanter i Borgerrepræsentationen, når vi inviterer til workshop og borgermøde onsdag d. 11. april på Kofoeds Skole fra … Fortsættes »

Amager Øst har valgt sit nye lokaludvalg

Den 6. marts blev de 14 foreningsrepræsentanter valgt til det nye Amager Øst Lokaludvalg. Valget blev holdt i Aktivcenter Sløjfen på Øresundsvej og foregik i en god, positiv og konstruktiv stemning. Der var 42 tilmeldte, hvoraf 38 deltog i valget. De … Fortsættes »

Sisse Marie Welling besøgte Amager Øst

Sundheds- og omsorgsborgmesteren på besøg

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling besøgte den 1. marts Amager Øst Lokaludvalg. Lokaludvalget havde inviteret de nye borgmestre i København en tur til Amager Øst til en dialog om aktuelle emner i bydelen.  På mødet, der foregik på Kofoeds Skole, deltog … Fortsættes »

Stor tilslutning til valgmødet

Fristen for tilmelding til valget til Amager Øst Lokaludvalg er nu udløbet. Sekretariatet har modtaget i alt 42 tilmeldinger, som er en god blanding af nye og kendte ansigter. Det vil dog først på selve valgmødet blive klart, hvor mange … Fortsættes »

Skarp kritik af nedrivningsproces

I maj 2017 vedtog Borgerrepræsentationen den nye lokalplan for området omkring Lindgreens Allé. Og allerede nu – under et år efter at lokalplanen blev vedtaget, har forvaltningen lagt op til at give bygherren lov til at nedrive den eksisterende bygning … Fortsættes »

Overførselssager

Ønskeseddel på vej til Borgerrepræsentationen

I marts 2018 skal medlemmerne af Københavns Borgerrepræsentation forhandle om “de overførte midler” – de penge, som var budgetteret, men ikke blev brugt i 2017. Herunder kan du se en beskrivelse af de konkrete projekter, som lokaludvalget gerne ser fremmet … Fortsættes »

Busser på Amagerbrogade- Foto: Ursula Bach

Borgermøde om det nye busnet – de lokale busser

Når Metro Cityringen åbner i 2019 vil det styrke den kollektive trafik i København betydeligt, og rigtig mange passagerer vil tage metro i stedet for busser. Derfor skal der allerede nu træffes beslutninger om, hvordan busnettet skal tilpasses efter 2019.  … Fortsættes »

Behov for større butikker i Amager Øst?

Hvis der ikke er balance imellem forskellige behov, kan det få konsekvenser for hverdagen i København, for bylivet, for butiksejernes levebrød og for Københavns vækst og konkurrenceevne. Amager Øst Lokaludvalg mener, derfor at det er vigtigt, at både borgere og … Fortsættes »

A-Korpset

A-Korpset kommer til dig! Er du en en forening eller anden frivillig organisation, som er aktiv i Amager Øst, kan du booke en af lokaludvalgets seje ambassadører. Ambassadøren kan fortælle om arbejdet og arbejdsformen i et lokaludvalg samt fortælle personligt … Fortsættes »

Femøren Station lokalplan

Femøren Station – gademøde om kommende lokalplan

Hvad skal der ske omkring Femøren Station? Svaret på spørgsmålet har længe stået hen i det uvisse, efter de tidligere fremførte planer om byggeri af private ejerboliger og plejehjem tidligere på året blev lagt i graven. I mellemtiden er de … Fortsættes »

Holmbladsgade 113

Hjælp – navneforslag søges

Amager Øst Lokaludvalg vil i samarbejde med Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune vurdere de indkomne forslag. Det er forvaltningen, der vil tage endelig stilling til hvad skolen skal hedde.  Og hvem ved – måske er det netop dig, der ender … Fortsættes »

Vinder af årets frivilligpris 2017

Kofoed 65+ vinder årets frivilligpris

En vigtig problemstilling Kofoed 65+ er en nystartet forening, der primært henvender sig til tidligere elever på Kofoeds Skole, som er fyldt 65 år og derfor ikke længere kan deltage i skolens aktiviteter. Foreningen er drevet af frivillige, der står … Fortsættes »

Fuldt hus til valgmøde i Amager Bio

Amager Bio var fyldt til bristepunktet med engagerede amagerkanere, da Kurt Strand med sikker hånd og glimt i øjet styrede de ni spidskandidater til Københavns Borgerrepræsentation gennem aftenens valgdebat. På dagsordenen var højaktuelle emner for Amagers fremtid. Før debatten gik … Fortsættes »

Bydelsplan 2017

Bydelsplan 2017 er godkendt

Torsdag den 12. oktober godkendte Borgerrepræsentationen lokaludvalgenes bydelsplaner. Du kan nu læse den færdige udgave af Amager Øst Lokaludvalgs Bydelsplan 2017. Læs bydelsplanen her

Kom til 2. møde i det nystartede erhvervsnetværk

Amager Øst Lokaludvalg inviterede i maj 2017 alle virksomheder til en større konference om erhvervslivets vilkår i bydelen. De op imod 100 deltagere viste stor interesse for at “netværke videre” hvilket er baggrunden for, at Amager Øst Lokaludvalg i juni … Fortsættes »

Amager Øst Lokaludvalgs Frivilligpris

13 kandidater til årets frivilligpris

Tak for de mange forslag til hvem der skal løbe af med Frivilligprisen 2017. Her kan du se hvem der er indstillet: Amager Badminton Club Zanshin Karate Do Amager Kungfu Skole Amager SK Amar:litt Sundby Taekwondo Klub Teater Play Foreningen … Fortsættes »

Skole Holmbladsgade 113

Kom til workshop om VORES nye skole

Amager Øst Lokaludvalg og Københavns Kommune inviterer både børn og voksne til at komme med input til bydelens nye skole på Holmbladsgade 113. Borgermødet holdes onsdag den 11. oktober kl. 17-19 på Kofoeds Skole, Café Himmelblå på 3. sal.  Der … Fortsættes »

Trafiklegeplads på Formosavej

4 mio. til trafiklegepladsen i Budget ’18

Natten til fredag indgik Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti budgetforlig for Københavns Kommune 2018. Der blev afsat 4 mio. kr. til anlæg af trafiklegepladsen på Formosavej og 2 mio. kr. til belysning i Amager Strandpark. Dermed har lokaludvalget fået … Fortsættes »

Renovering af Amagerbrogade

Nu starter renoveringen af Amagerbrogade

Amagerbrogade skal renoveres i perioden september 2017 – ultimo november 2018 Trafikken på Amagerbrogade vil være ensrettet i retning mod Christianshavn på de strækninger hvor der arbejdes. Den daglige arbejdstid er hverdage fra kl. 7.00-19.00.  Hent informationsfolder om Ny Amagerbrogade … Fortsættes »

Politikerne har lyttet – ingen liberale erhverv i Sommerlyst

Tillægget til lokalplanen skulle gøre det muligt at etablere liberale erhverv, såsom pengeinstitutter, ejendomsmæglervirksomhed, klinikker og lignende i stueetagen langs Holmbladsgade. Da forslaget var i høring i foråret benyttede mange lokale borgere muligheden for at komme med kommentarer via Københavns … Fortsættes »

Mød Lokaludvalget til markedsdag i Kvarterhuset

I løbet af hele eftermiddagen vil der være boder hvor man kan møde alle Kvarterhusets beboere, der foruden Amager Øst Lokaludvalg tæller Miljøpunkt Amager, Mødested Amager, Planteklubben, Advokathjælpen, It-caféen, Lektiehjælpen, Borgerservice og biblioteket.   Derudover vil der i løbet af … Fortsættes »

Nu skal du igang med at sortere dit bioaffald

Københavns Kommune sætter i løbet af de næste 5 måneder nye affaldsbeholdere til bioaffald ud til både villaer, rækkehuse og etageejendomme i hele byen og leverer samtidig en startpakke til indendørs sortering til alle, der skal i gang med at … Fortsættes »

byplusland cykellegeplads formosavej

Bydelens nye aktive mødested

Oplægget for den permanente cykellegeplads tager udgangspunkt i at pladsen skal være bydelens nye, aktive mødested. Det skal være et sted hvor hele familien kan samles, og hvor der er noget at komme efter for alle familiemedlemmer. Et område som … Fortsættes »

5 prioriteringer fra Amager Øst til Borgerrepræsentationen

Et enstemmigt lokaludvalg vedtog den 22. juni at sende et klart signal til politikerne i Københavns Borgerrepræsentation om hvilke lokale projekter, politikerne bør tilgodese ved de kommende budgetforhandlinger. De fem projekter er: Cykelstier på Raffinaderivej og Strandlodsvej Kunst på Amagerbrogade … Fortsættes »

Coding Class CPH – Samarbejdspartnere søges

Et projekt om innovation og kodning med afsæt i den virkelige verden Projektet giver eleverne mulighed for at arbejde målrettet med designprocesser og programmering som et kreativt værktøj til at løse problemer/cases fra den virkelige verden. Eleverne lærer at innovere … Fortsættes »

Træer på Amager Strandvej

Hvor står de mest ikoniske træer i Amager Øst?

Et ikonisk træ er et træ med en særlig værdifuld karakter. Det kan fx have en vigtig arkitektonisk, historisk eller biologisk værdi. Teknik- og Miljøforvaltningen har bedt om lokaludvalgenes og borgernes hjælp til at kortlægge hvilke træer, der skal udpeges som … Fortsættes »

Kløverparken Amager

Kløverparken lukkes op med nyt plantillæg

De fleste kender Kløvermarken – men kender du Kløverparken? Det er navnet på arealet mellem Kløvermarken og Prøvestenen, fra Kløvermarksvej i nord til Prags Boulevard i syd. Her har tidligere ligget et raffinaderi, der lavede ethylen til De Danske Spritfabrikker … Fortsættes »

Sommerfest på Trafiklegepladsen

BørneCykelPandekageSommerBytteFest på trafiklegepladsen Lørdag den 3. juni kl. 13-16. Hent invitation Lær at reparere din cykel Børne-cykelworkshop med Bicycle Innovation Lab. Medbring din cykel. Prøv en familiecykel Prøvekør nogle af Cykelbibliotekets familie-/ladcykler og se, om det kunne være noget for … Fortsættes »

sti mellem Lergravsvej og Moselgade - grandts.dk

Lys og tryghed på vej

Langt de fleste københavnere føler sig trygge i deres by, men visse steder er der udfordringer. Derfor udfører Københavns Kommune nu en række såkaldte tryghedsløft, der med små greb som fx bedre gadebelysning eller beskæring af buske og træer øger … Fortsættes »

Trafiklegeplads

Forårsklargøring af trafiklegepladsen

Kom til forårsklargøring af trafiklegepladsen Det er blevet forår, og snart bruges der flere timer ude end inde. Trafiklegepladsen fik i juledagene et tiltrængt løft med et farverigt gavlmaleri, og nu står resten af pladsen for tur. Der er derfor … Fortsættes »

Erhvervsnetværk

Kom med til erhvervsnetværksmøde

Amager Øst Lokaludvalg ønsker at opstarte et netværk for lokale erhvervsdrivende, beslutningstagere, fagfolk og iværksættere. Formålet med et lokalt erhvervsnetværk er, at styrke bydelens erhvervsdrivende, og igangsætte en dialog, der på sigt kan bidrage til lokaludvalgets arbejde med, at udvikle … Fortsættes »

Den midlertidige trafiklegeplads er klar til brug

Cykellegeplads får en halv million fra Realdania

Den tidligere busvendeplads på Formosavej er udvalgt til støtte fra Realdanias kampagne “Underværker”. Projektet har fået tildelt 500.000 kr. Arbejdsgruppen bag projektet er begejstrede og vil nu arbejde videre med at skaffe yderligere finansiering til at gennemføre projektet. Københavns Kommune har … Fortsættes »

Amager strand - Miriam Møller

Fremtidens Amager Strandpark

I 2017 skal Københavns Kommune arbejde med rammerne for Amager Strandpark – og du har mulighed for at være med. Udviklingsplanen skal revideres og der skal laves en ny lokalplan. Derfor vil både lokaludvalget og kommunen gerne vide, hvilke ønsker … Fortsættes »

Skolen ved Sundet

Godt nyt på skoleområdet

Skole og idrætshal i Holmbladsgade, udvidelse af Skolen ved Sundet og belysning i Amager Strandpark. Det er, hvad partierne har afsat til Amager Øst Bydel i de såkaldte overførselsforhandlinger, hvor politikerne fordeler uforbrugte penge fra 2016.               Skole og idrætshal i … Fortsættes »

Hvor skal de nye træer stå?

Københavns Kommune ønsker at plante 100.000 nye træer over de næste ti år, og har brug for din hjælp. I kommunens træpolitik fra 2016, præsenteres en strategi for at plante 100.000 nye træer fordelt i byen. Men hvor skal træerne … Fortsættes »

strandlodsvej_feb17

Ny helhedsanalyse for Nordøstamager

Teknik- og Miljøforvaltningen har i samarbejde med lokaludvalget udarbejdet en helhedsanalyse af Nordøstamager. Analysen skal danne grundlag for udviklingen af de enkelte områder og skabe sammenhæng, både indenfor området og med den omgivende by. I den nordøstlige del af Amager, er … Fortsættes »

Holmbladsgade 113

Ny skole kan ligge i Holmbladsgade

Efter længere tids spekulationer om, hvorvidt Amager Strandvej 3 egnede sig som placering til en skole, har en enig Borgerrepræsentation valgt at gå efter en alternativ løsning. Kommunen har derfor købt en tom grund på Holmbladsgade 113 og vil nu gå … Fortsættes »

Parkering

Parkeringsudfordringen til debat

I starten af januar 2017 gennemførte Amager Øst Lokaludvalg sin første digitale undersøgelse gennem borgerpanelet ”Vi Lytter”. Temaet var parkering, og 2359 borgere deltog i undersøgelsen, der løb fra d. 6.-10.1. 2017. Parkering er et emne, der berører alle i bydelen. … Fortsættes »

Tycho Brahes Alle 35-37

47 nye boliger på vej på Tycho Brahes Allé

Ejeren af Tycho Brahes Allé 35-37 ønsker at opføre to nye boligblokke med 47 boliger. Derfor er en ny lokalplan i offentlig høring, som skal gøre det muligt at bygge boliger på grunden. Lokalplanen skal desuden sikre, at der fortsat vil være … Fortsættes »

Dialogmøde – ny skole på Nordøstamager

Amager Øst Lokaludvalg holder informations- og dialogmøde for alle interesserede om den nye skole på Nordøstamager.  På mødet vil Børne- og Ungdomsforvaltningen orientere om den beslutning, der er truffet vedr. skoledistriktet, og der efterfølgende vil være mulighed for dialog og debat. … Fortsættes »

Har du en mening om parkering?

I starten af 2016 blev den længe ventede 3-timers zone omkring Lergravsparken oprettet. Baggrunden for parkeringszonen var, at mange beboere omkring stationen oplevede problemer med at finde parkeringspladser, fordi disse var optaget af “uvedkommende biler”. Ikke mindst ferierejsende til lufthavnen, … Fortsættes »

Er dit barns skolevej sikker?

Lokaludvalget vil gerne gøre det sikkert for alle skolebørn at færdes på cykel eller gåben til og fra skole. I vores nye bydelsplan planlægger vi at have et særskilt afsnit omkring sikre skoleveje. Vi har derfor brug for dine input … Fortsættes »

Borgermøde: Ny lokalplan for Lindgreens Allé

Området omkring Lindgreens Allé og den nordlige del af Strandlodsvej går nye tider i møde. Den nye lokalplan skal give mulighed for at udvikle det nuværende industrikvarter til et blandet bykvarter med boliger, en daginstitution samt erhverv og butikker, cafeer, restauranter og … Fortsættes »

Amagerbrogade mod syd

En strategi for kunst på Amagerbrogade

Amager Øst og Amager Vest lokaludvalg har en ambition om at være med i forandringen af byrummet på Amagerbrogade med en kunstnerisk dimension. Derfor har de to lokaludvalg fået udarbejdet en kunststrategi for gaden. En strategi som Københavns Kommune, borgere … Fortsættes »

Amager: ‘Manhattan’ eller ‘Lorteø’?

Skal Amager kendes for sushi eller pølsevogne, bodegaer eller kaffebarer, som det lille Manhattan eller Lorteøen? Amager Øst er en bydel under konstant udvikling og forandring, hvor skellet mellem “det gamle” og “det nye” bliver skarpere, særligt i kontrasterne ved nybyggeriet ved … Fortsættes »

På byvandring med lokaludvalget i de gamle spritfabrikker

En kølig novemberaften inviterede entreprenør Jan Elving lokaludvalget og interesserede borgere på rundtur i de gamle spritfabrikker på Raffinaderivej 10, til en snak om fremtidens kultur og erhvervsmuligheder i området. Det blev til en spændende tur, hvor der både blev … Fortsættes »

Hvem skal have årets frivilligpris?

Årets nominerede foreninger til Amager Øst Lokaludvalgs Frivilligpris 2016 I perioden fra d.1.-20. november var det muligt for alle at indstille en frivillig organisation, forening eller institution, med placering i Amager Øst, til lokaludvalgets Frivilligpris på 25.000 kr. I alt … Fortsættes »

Vi sætter fokus på erhvervslivets udfordringer og potentialer

Er du virksomhedsejer, butiksejer, iværksætter, sammenslutning eller organisation? Vi sætter fokus på erhvervslivets udfordringer og potentialer i Amager Øst og er meget interesserede i at høre jeres input til, hvordan lokaludvalget bedst stiller skarpt på dette indsatsområde i bydelen. Kom … Fortsættes »

Senior-debatmøde om bydelens udvikling

Debatmøde i Sløjfen for seniorer Er du senior og har du lyst til at deltage i en snak om bydelens udvikling? Vi lægger op til diskussion af følgende emner: Hvordan sikrer vi en sund og aktiv bydel? Hvordan gør vi lokalområdet grønnere? … Fortsættes »

Bydelsplan-seminar for alle interesserede

BYDELSPLAN-SEMINAR PÅ SKOLEN PÅ AMAGERBRO Tag del i en Bydelsplans-arbejdsgruppe! Fra nov. 2016 – feb. 2017 arbejder vi med at få omsat borgernes gode input til vigtige fremtidsstrategier til den nye Bydelsplan 2017 Vi arbejder med følgende indsatsområder: Byliv, Kultur, … Fortsættes »

Foto: Jesper Nellemann

Se de flotte vinderfotos i Amager Centret

Med bydelsbattlen på Instagram har de to Lokaludvalg på Amager gennem de seneste par måneder sat bydelenes mange forskelligheder på spidsen og inviteret borgerne på en visuel udfordring: hvilken bydel er den skønneste at bo i? Fra Helgolands fascinerende kæmpemåger, … Fortsættes »

Foto: Google

Cykelsti på vej på Raffinaderivej

Københavns Kommune planlægger en ny dobbeltrettet asfalteret cykelsti og en grusbelagt gangsti langs Raffinaderivej fra Prags Boulevard til Sundby Boldklub. Det eksisterende fodgængerfelt flyttes, så det kommer til at hænge sammen med gangstien. Projektet forventes udført i foråret 2017. Projektet … Fortsættes »

Busser på Amagerbrogade- Foto: Ursula Bach

Hør om det nye busnet

Busnettet skal tilpasses i 2019 Når Metro Cityringen åbner i 2019 vil det styrke den kollektive trafik i København betydeligt, og rigtig mange passagerer vil tage metro i stedet for busser. Derfor skal der allerede nu træffes beslutninger om, hvordan … Fortsættes »

Er du tilfreds med cykelstierne i Amager Øst?

Lokaludvalget vil gerne have dine input om: Strækninger i Amager Øst, som du mener bør have cykelsti. Strækninger i Amager Øst, hvor du mener cykelstien bør udvides. Lyskryds med stor trængsel. Amager Øst bydel er den del af Københavns Kommune der … Fortsættes »

Zoom ind på din bydel

Kom til debataften i selskab med lokale ildsjæle, engagerede borgere og byplanlæggere. Hør spændende oplæg og vær med til at stille skarpt på temaerne til den kommende bydelsplan. Øens Spisested serverer den nye Amagermad og Master Fatman er aftenens vært og DJ. Det er gratis … Fortsættes »

Amager Strandvej 3

Beslutning om ny skole på Amager Strandvej 3 udskydes

I april 2016 besluttede politikerne på Københavns Rådhus i forbindelse med den såkaldte overførselssag at undersøge muligheden for at placere en skole med madskole, idrætshal og bibliotek på den kommunale grund Amager Strandvej 3 samt at udarbejde en helhedsplan som … Fortsættes »

Deltag i bydelsbattle og vind et gavekort

De to lokaludvalg på Amager har hen over sommeren været i gang med en venskabelig fotodyst på det sociale medie Instagram. Her har brugerne indsendt deres flotte, sjove eller anderledes billeder af deres lokalområde og mærket dem #bydelsbattle.  En smuk solnedgang over Amager … Fortsættes »

Krimsvej tillæg 2

Borgermøde – Krimsvej tillæg 2

Tillæg 2 til den eksisterende lokalplan for Krimsvej-området er i høring frem til den 17. oktober 2016. Forslaget skal bl.a. gøre det muligt for grundejerne at nedrive to nedslidte erhvervsbygninger og erstatte dem med nyt byggeri. De berørte områder er … Fortsættes »

Hvad kan gøre Amager Øst til en bedre bydel?

Vil du have indflydelse på udviklingen af Amager Øst? Lokaludvalget skal lave ny bydelsplan og vil rigtig gerne have dine input til, hvordan Amager Øst bydel skal udvikle sig fremover og idéer til, hvordan bydelen bliver et bedre sted at … Fortsættes »

Stor interesse for byudvikling omkring Femøren Metrostation

70 forventningsfulde borgere fandt vej til lokaludvalgets borgermøde i de gamle SAS-bygninger på Engvej 155-163. Efter en indledende præsentation i den gamle konferencesal rykkede borgere, arkitekter, lokaludvalg og repræsentanter fra Københavns Kommune ud i solen til en snak om områdets … Fortsættes »

Lørdag på Musiktorvet 13. august

Ny bydelsplan – vi lytter, tegner og fortæller  Lørdag på Musiktorvet bliver første gang lokaludvalget samler input til den nye bydelsplan. Alle de input som kommer fra borgerne, skal i første omgang bruges til at finde frem til hvilke temaer … Fortsættes »

Ved Amagerbanen Syd – Borgermøde om forslag til lokalplan

Mange borgere har bidraget til udviklingen af lokalplanforslaget på de tre borgermøder som grundejerne sammen med Københavns Kommune og Amager Øst Lokaludvalg holdt i 2015. Nu er det blevet tid til at præsentere og debattere det endelige forslag. Det sker onsdag den 24. … Fortsættes »

Borgermøde – Byudvikling omkring Engvej og Femøren Station

Flere grundejere i området omkring Femøren Metrostation har udviklingsplaner, som kræver ny lokalplan for området. Det er i særlig grad det nuværende erhvervsområde på Hedegårdsvej mellem metrostationen og Amager Strandvej, samt dele af området langs Engvej, der er i spil. … Fortsættes »

Hele familien tog del i udviklingen af Amager Strandvej 3

Der var fuld gang i Prismen tirsdag d. 14. juni, hvor Amager Øst Lokaludvalg i samarbejde med repræsentanter fra Københavns Kommune holdt udviklingsworkshop om Amager Strandvej 3. På fire forskellige workshops blev der ideudviklet, diskuteret, bygget skolegårde, og set nærmere … Fortsættes »

Barnevognstur til Amager Strandvej 3

Amager Strandvej 3 – dit barns kommende skole? Barnevognstur til Amager Strandvej 3 Torsdag den 16. juni kl. 10-12 Mødested: Prismen, indgang fra Prags Boulevard 42-44 Er du på barsel og har tid og lyst til en tur med barnevognen, … Fortsættes »

Amager Strandvej 3

Deltag i udviklingen af Amager Strandvej 3

Workshop for hele familien om udvikling af Amager Strandvej 3 Københavns Kommune har besluttet at placere en ny 4-sporet skole i det nordøstlige hjørne af Amager, nærmere betegnet på Amager Strandvej 3 – den gamle gasværksgrund. Nu inviteres alle med interesse … Fortsættes »

Høring om ændring af skoledistrikter 2017-18

Børne- og Ungdomsforvaltningen foreslår at gennemføre nogle ændringer af skoledistrikterne på Amager. Målet er at løse kapacitetsudfordringerne på Amager Fælled Skole og Ørestad Skole samtidig med, at de nærliggende skoler, som har plads til flere elever, får udvidet deres distrikt. … Fortsættes »

Cyklende sundhedstur

Program for Sundhedscykeltur lørdag den 18. juni kl. 10-14 (Bemærk tilmelding på mail lli@okf.kk.dk senest den 15. juni af hensyn til forplejningen)  10.00-10.45 : Introduktion samt præsentation af Healthy Girls og Madskolen Jorden Rundt Velkommen og introduktion v. Ole Meldgaard … Fortsættes »

Søg penge til aktiviteter på trafiklegepladsen

Kriterier Du kan søge op til 3.000 kr.  Aktiviteten skal foregå på trafiklegepladsen på Formosavej/Backersvej Du kan søge støtte til arrangementer og projekter for alle aldersgrupper, dog primært målrettet børn og familier Aktiviteterne på pladsen skal være offentligt tilgængelige Aktiviteterne skal … Fortsættes »

Ny skole på vej i Nordøstamager

Politikerne på Københavns Rådhus har netop afsluttet forhandlingerne om hvordan de overskydende midler fra 2015 skal fordeles. Til Amager Øst bydel er der afsat midler til et nyt faglokale på Skolen ved Sundet, til renovering af belysningen på Amager Strand … Fortsættes »

Sadolin & Holmblad i offentlig høring

Byggeselskabet Mogens de Linde har anmodet om en lokalplan, der gør det muligt at opføre fire nye boligejendomme på de tidligere Sadolin & Holmblad-arealer. Tegnestuen Vandkunsten har tegnet et forslag til fire bygninger med et samlet etageareal på 9.800 m2. … Fortsættes »

Trafiklegeplads på vej – kom og vær med

Lokaludvalget har fået tilladelse til at skabe en midlertidig trafiklegeplads på hjørnet af Backersvej og Formosavej. Trafiklegepladsen vil bestå af vejbaner med vejskilte, hvor børnene kan øve sig i at cykle på cykelsti, i kryds og rundkørsel. Pladsen bliver omkranset … Fortsættes »

Fra kul til biomasse på Amagerværket

HOFOR bygger en ny biomassefyret kraftværksblok på Amagerværket for at omlægge værket fra kul til bæredygtig biomasse. Den nye blok vil give københavnerne grønnere fjernvarme og bidrage afgørende til Københavns Kommunes mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i … Fortsættes »

Foto: Ursula Bach

Lyttemøde med Morten Kabell

Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) afholder i øjeblikket lyttemøder rundt omkring i Københavns bydele. Næste møde foregår den 15. marts i Sundbyøster. Ideen er at give borgerne mulighed for at komme til orde med gode ideer og stille spørgsmål … Fortsættes »

Information om 3-timers P-zone ved Lergravsparken

  Ved Lergravsparken Metrostation er det fra den 18. marts 2016 kun tilladt at parkere i tre timer ad gangen, mandag-fredag fra kl. 08-19. For at få en licens skal køretøjet være tilknyttet en adresse i zonen. NB. Ud over … Fortsættes »

Erhvervsnetværk

Fuldt hus til idémøde om fremtidens Amagerbro Torv

Politikerne i Københavns Borgerrepræsentation har bedt om et idéoplæg til, hvordan Amagerbro Torv kan moderniseres. Idéoplægget skal samtidig give et bud på hvordan nogle af de udfordringer, der er på pladsen i dag, bliver løst. Mange idéer til forbedringer Brugerne … Fortsættes »

Workshop om kunst på Ny Amagerbrogade

Kom og hør om det indledende arbejde med kunst på ny Amagerbrogade. Del dine historier fra området med os og vær med til at sætte dit præg på det materiale, der skal arbejdes videre med. Workshoppen holdes tirsdag den 22. … Fortsættes »

Kom med dine ideer til fremtidens Amagerbro Torv

Politikerne i Københavns Borgerrepræsentation besluttede i efteråret 2015 at bevilge 300.000 kr. til at lave et ideoplæg for fremtidens Amagerbro Torv. De besluttede også at idéoplægget skal være færdig i foråret 2016.  Dermed kan ideoplægget være med på forhandlingsbordet, når … Fortsættes »

Borgermøde om Lindgreens Allé

Amager Øst Lokaludvalg inviterer alle interesserede til borgermøde om området ved Lindgreens Alle. På mødet vil grundejerne og deres rådgivere præsentere de indledende tanker, samt tage imod borgernes input til områdets fremtidige udvikling. Mødet holdes torsdag den 4. februar kl. 17-19 … Fortsættes »

Lagkagehuset vinder facadeprisen

Facadeprisen 2015 går til Lagkagehuset på Amagerbrogade 148. Bedømmelsesudvalget – bestående af repræsentanter fra Amager Øst og Vest Lokaludvalg, repræsentanter fra foreningen Forskønnelsen og stadsarkitekt Tina Saaby – lægger vægt på, at Lagkagehuset har foretaget en omfattende og nænsom renovering af … Fortsættes »

Hvordan skaber man et bilfrit område i en bydel?

Amager Øst Lokaludvalg arbejder for at undersøge, hvad der skal til for at skabe en bilfri bydel.  Tænketanken Concito har udarbejdet en rapport for lokaludvalget hvor de ser på, hvordan man i forskellige europæiske lande arbejder med bilfri områder, og … Fortsættes »

Ny Supercykelsti – kortere end forventet

Herunder kan du læse hele den orientering, som lokaludvalget modtog fra Teknik- og Miljøforvaltningen kort før jul. Til orientering anlægges strækningen “langs Amagerbanen” i løbet af 2017 som hidtil planlagt.   Kære Amager Øst Lokaludvalg,  Efter en lang granskningsproces af dispositionsforslaget … Fortsættes »

God jul

Året der gik 2015

Klik på biledet for at læse “Året der gik 2015”

frivilligpris vinder 2015

Judoklubben Mitani vandt årets frivilligpris

Priskomiteen har i år udvalgt Judoklubben Mitani til at modtage Amager Øst Lokaludvalgs frivilligpris. Prisen på 25.000 kr. blev uddelt ved lokaludvalgets julefest den 7. december 2015. Judoklubben Mitani har siden sin opstart i 1989 arbejdet målrettet for at give … Fortsættes »

Julefest og fejring af de frivillige

Program Julefest mandag den 7. december i Salen i Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3   Kl. 16.00: Julearrangement starter Kl. 16.15: Velkomsttale v/Ole Pedersen Kl. 16.30: Underholdning – 1.del v. guitarist Mikkel Andersen Kl. 16.45: Oplæg om nogle af lokaludvalgets aktuelle projekter Kl. … Fortsættes »

Skal parkeringszonen udvides yderligere?

Teknik- og Miljøforvaltningen vil gerne danne sig et billede af, hvordan parkeringsforholdene langs metrolinjen fra Øresund Metrostation til Femøren Metrostation opleves. Derfor igangsættes nu en borgerinddragelsesproces omkring parkering langs Metrolinjen. Som optakt til det åbne borgermøde den 2. december søger vi input … Fortsættes »

Få gratis vejledning til private fællesveje

Nu har du muligheden for at få svar på dine spørgsmål om, hvad du skal og kan gøre som grundejer på en privat fællesvej – og hvad kommunen tager sig af. ’Vejledning om private fællesveje’ giver svar på ofte stillede … Fortsættes »

Amager Øst Lokaludvalgs Frivilligpris

Hvem skal have årets frivilligpris

Kender du en forening eller organisation, der gør en særlig indsats i Amager Øst? Og hvis indsats kan tjene som inspiration for andre? Så kan du indstille dem til Amager Øst Lokaludvalgs frivilligpris på 25.000 kr. Med frivilligprisen ønsker lokaludvalget … Fortsættes »

Livet på Amagerbro Torv

I løbet af sommeren har lokaludvalget udført en større undersøgelse af livet på Amagerbro Torv. Baggrunden for undersøgelsen var en beboerklage omkring larmende og generende adfærd på torvet. Undersøgelsen har nu dannet baggrund for en beslutning om at drøfte udviklingsmulighederne … Fortsættes »

Hvem har den flotteste facade?

ÅRETS BUTIKSFACADE 2015Nu er det igen tid til at komme med dit forslag til den butik, der skal have prisen for Årets Butiksfacade på Amagerbrogade. Med titlen følger 15.000 kr. Amager Vest og Amager Øst Lokaludvalg har sammen stiftet prisen … Fortsættes »

Dialogmøde om Københavnerruten

Københavns nye supercykelsti kommer gennem Amager på sin vej fra Østerbro til Tårnby Kommune.Kommunen har allerede talt med mange lokale borgere om den præcise placering. Som opsamling på denne dialog holder Amager Øst Lokaludvalg et opsamlende borgermøde. Kom og hør … Fortsættes »

Vi fejrer frivilligheden på Amagerbro Torv

Den 25. september afholder Frivilligcenter Amager i samarbejde med diverse lokale organisationer, Frivillig Fredag. Vi sætter i fællesskab fokus på den frivillige indsats og foreningslivet i dit lokalområde.  På dagen vil Amagerbro Torv være samlingspunkt for konkurrencer, musik, underholdning og … Fortsættes »

Borgermøde om nybyggeri ved Sundbyøster Plads

Flere boliger – mindre erhverv Forslag til tillæg 1 til lokalplan 490 Sundbyøster Skole er i høring frem til den 30. oktober 2015. Forslaget vil give mulighed for, at det nye byggeri, der skal opføres umiddelbart ved siden af den … Fortsættes »

Krimsvej tillæg 1 – i høring igen igen

Høringsmaterialet i forbindelse med den aktuelle høring kan ses på Københavns Kommunes høringsportal Bliv Hørt. Her er det også muligt at svare direkte på høringen.     Amager Øst sagde klart nej til forslag om ændring af lokalplan da den var … Fortsættes »

Workshop 3 – Ved Amagerbanen Syd

Workshoppen den 23. september er den 3. og sidste af et længere forløb, der har haft til formål at sikre, at borgere og beboere i området på et tidligt tidspunkt har mulighed for at få indflydelse på den fremtidige udvikling. Under invitationen … Fortsættes »

Lyssignal på vej

Igennem længere tid har beboere uden held forsøgt at råbe Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune op. Men det var først da lokaludvalget gik ind i sagen og skabte en direkte dialog mellem forvaltning og beboere, at der for alvor … Fortsættes »

Giv lyd, Amager Øst

Sammen om KøbenhavnKøbenhavns Kommune vil gerne vide, hvad du synes om at deltage og engagere dig i byudviklingen i København. Har du idéer, som ikke bliver hørt? Ved du, hvor du skal henvende dig? Er det for tidskrævende at deltage … Fortsættes »

Hvor skal København hen? Kom med dine input

Høring om Kommuneplan 2015 Hvad er en kommuneplan og hvad mener lokaludvalget  Klik ind og se, hvad lokaludvalget mener om udvalgte temaer i kommuneplanen. Vi vil meget gerne have dine input – du kan skrive dine kommentarer på de enkelte … Fortsættes »

Æbler og kommuneplan på Musiktorvet

Lørdag den 12. september er der frugttema “Spis din Ø” på Musiktorvet. Frugtbare VenskaberVi inviterer folk med overskudsfrugt til at åbne deres haver for folk, der gerne vil plukke – typisk æbler. Visionen er, at villahaver og brokvarter kan hjælpes ad … Fortsættes »

Lokaludvalget sender appel om lyskryds til Morten Kabell

Amager Øst Lokaludvalg er gået direkte til Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell for at få etableret et lyskryds i krydset mellem Lergravsvej og Strandlodsvej.  Lokaludvalget mener, at det er nødvendigt at tage borgernes opråb alvorligt og forbedre sikkerheden, inden der … Fortsættes »

Borgermøde/Workshop om “Ved Amagerbanen Syd”

En del af området mellem Amager Strandvej og Ved Amagerbanen nord for Øresund Parkvej (bag Haveforeningen Amager Strand) skal fornyes.  Grundejerne inviterer derfor i samarbejde med Amager Øst Lokaludvalg og Københavns Kommune til endnu et åbent borgermøde med workshop for … Fortsættes »

Dialogmøde om krydset ved Lergravsvej og Strandlodsvej

På baggrund af henvendelser fra bekymrede borgere omkring krydset ved Lergravsvej og Strandlodsvej, holder lokaludvalget onsdag den 26.august dialogmøde om krydset. Til mødet vil repræsentanter fra Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning være til stede til en snak om udfordringerne ved … Fortsættes »

Hvordan engagerer vi dig i det lokale miljøarbejde?

Amager Øst Lokaludvalg gennemfører over sommeren i samarbejde med Miljøpunkt Amager og Amager Vest Lokaludvalg en kampagne, hvor borgerne har mulighed for at komme med input til Agenda 21 strategien. Vi vil især gerne vide hvad der skal til for … Fortsættes »

Skal der ske noget i dit kvarter?

Skal der ske noget i dit kvarter? I juni holder lokaludvalget sammen med Frivilligcenter Amager og Bibliotekshuset to workshops, hvor du kan få hjælp til at gøre dine idéer til virkelighed. Kom og mød andre fra lokalområdet, find på idéer … Fortsættes »

På opdagelse i din sociale bydel

Den 30. maj inviterer Amager Øst Lokaludvalg på social cykeltur. På turen kan du blive klogere på bydelens sociale tilbud gennem besøg hos fem lokale aktører. Herudover byder dagen på debat og frokost – så kom og lær mere om … Fortsættes »

Dialogmøde om Krimsvej-området

Er du beboer i Krimsvej-området eller er du interesseret i bydelens fremtidige udvikling? Nu har du muligheden for at komme til orde og måske blive klogere på hvad planerne for områdets fremtidige udvikling egentligt er.  Formålet med mødet er blandt … Fortsættes »

Billede af annonce

Borgermøde om byudvikling i Nordøstamager

En række grundejere vil gerne forny en del af området mellem Amager Strandvej og Ved Amagerbanen nord for Øresund Parkvej. Det er grundejernes ønske, at området skal udvikle sig fra at indeholde erhverv til primært at indeholde boliger. Grundejerne har … Fortsættes »

Parkeringszonen er stadig på tegnebrættet

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune drøftede den 27. april sagen omkring parkeringsproblematikkerne ved Lergravsparken station. Resultatet af snakken blev, at et næsten enigt udvalg bad forvaltningen om at komme med et nyt beslutningsoplæg, der skal danne grundlag for en … Fortsættes »

Hvad ønsker du dig på Kastrupvej og Backersvej?

Kastrupvej og Backersvej er idag lidt kedelige veje og usikre for bløde trafikanter. Der er stort potentiale for at gøre vejene grønnere, skabe rum for ophold og gøre det mere sikkert at krydse vejen. Kom forbi vores bod og få … Fortsættes »

Musiktorvet - Illustration: Witraz Arkitekter

Musiktorvets 3. etape realiseres

Flertallet bag Københavns budget for 2015 indgik onsdag aften en politisk aftale på Københavns Rådhus om fordeling af uforbrugte midler fra sidste år. Forud for forhandlingerne havde Amager Øst Lokaludvalg sendt en ønskeliste til politikerne med syv projekter i bydelen. … Fortsættes »

Kunst på Ny Amagerbrogade

De to lokaludvalg på Amager er gået sammen om at udarbejde en kunstnerisk masterplan for kunst langsAmagerbrogade. Kom og vær med til at sætte dit præg på udviklingen af den kunstneriske identitet og retning for Ny Amagerbrogade. Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg inviterer til workshop på Fabrikken … Fortsættes »

Nu åbner den nye Sundbyøsterhal 2

Nu skal den nye Sundbyøsterhal 2 åbnes. Kultur- og Fritidsforvaltningen inviterer derfor lokale borgere, kommende brugere og andre interesserede til den officielle åbning af den nye hal. Åbningen finder sted onsdag den 4. marts kl. 16.00 i den nye hal på Parmagade 4. … Fortsættes »

Størst opbakning til “Haven”

I februar har Amager Øst Lokaludvalg i samarbejde med Københavns Kommune og Dorte Mandrup Arkitekter holdt to workshops, hvor lokale borgere kunne komme med input til udviklingen af fremtidens Sundbyøster Plads. Café, sporvogne, hængekøjer, parkering og parkour var nogle af … Fortsættes »

Hvordan ser fremtidens Sundbyøster Plads ud?

Med planer om nyt boligbyggeri, en café og et supermarked vil der i de kommende år ske ting og sager på pladsen, hvor der i gamle dage lå en sporvognsremise. Midt imellem de to idrætshaller og legepladsen skal der skabes … Fortsættes »

Det gode ældreliv til debat

Tryghed, frihed og medborgerskab er hovedtemaerne i Københavns Kommunes nye ældrepolitik, der er i høring netop nu. Amager Øst Lokaludvalg havde i anledning af høringen inviteret Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen til en snak om, hvad et godt ældreliv kan … Fortsættes »

Nye skilte skaber sikker trafik for skolebørn

Elever på Gerbrandskolen og Sundbyøster Skole har i efteråret 2014 arbejdet med trafiksikkerhed omkring de to skoler. De har igennem et workshopforløb arbejdet med nudging og byrumsdesign, for at komme med bud på, hvordan der kan ændres på de trafikale … Fortsættes »

Bidrag til klimakonkurrencen

Klimafinalister i konkurrence fundet

I fremtiden kan vi forvente øgede regnmængder, der falder på meget kort tid. Det stiller nye krav til vores by, og hvem er bedre til at forestille sig fremtidens by end dem, der bor i den? Det var anledningen til, … Fortsættes »

Fremtidens Fritidstilbud i Amager Øst

Læs mere om høringen på kommunens høringsportal Bliv Hørt, hvor du kan indsende dine kommentarer til Børne- og Ungdomsforvaltningen. Find mere information om Fremtidens Fritidstilbud og se spørgsmål og svar.   Hent invitationen som pdf-fil

Konstruktiv debat om 2-timers parkeringszone

Formålet med den foreslåede parkeringszone er at begrænse pendler- og langtidsparkering i området og er udarbejdet af Teknik- og Miljøforvaltningen på baggrund af en række henvendelser fra borgere. Flere borgere var positive over for forslaget og vil se frem til … Fortsættes »

Aktuelle høringer

Amager Øst Lokaludvalg har i øjeblikket en række sager i høring. Sagerne vil blive behandlet på lokaludvalgets møde den 27. august. Herunder kan du se en liste over de aktuelle høringer.   Aktuelle høringer:   Agenda 21-strategien Strategi for bynatur i København  Har du … Fortsættes »

Borgermøde om forslag om 2-timers parkeringszone

Tid: Onsdag den 07.januar kl. 19-21 Sted: Allehelgens Kirkes Krypt, Ungarnsgade 43, 2300 København S   Borgermøde vedr. forslag om etablering af 2-timers parkeringszone omkring Lergravsparkens Metrostation. Borgermødet arrangeres af Amager Øst Lokaludvalg med deltagelse af repræsentanter for Teknik- og Miljøforvaltningen … Fortsættes »

Pas på tyven – særligt i julen

Kampagnen er en del af Københavns Kommunes bydækkende kampagne “Stop Indbrud – Start Snakken”, der har til formål at være med til at nedbringe antallet af indbrud i byen. Og netop juletiden er højtid for indbrud i private hjem.Herunder kan … Fortsættes »

JCI Amager vandt frivilligprisen 2014

JCI Amager vandt Amager Øst Lokaludvalgs Frivilligpris 2014. For fjerde gang har Amager Øst Lokaludvalg uddelt en frivillighedspris. I år gik prisen til JCI Amager. Det er en frivillig non-profit udviklingsorganisation for unge mellem 18 og 40 år.  JCI Amager … Fortsættes »

Cofoco Le Marché er årets butiksfacade

Bedømmelseskomitéen var den 30. oktober på cykeltur langs Amagerbrogade for at se på de i alt 12 facader, der var foreslået til prisen. Der var kommet mange gode bud, heriblandt flere nye butikker på Amagerbrogade. Vinderen, der har slået dørene … Fortsættes »

Børn finder de bedste løsninger

Amager Øst Lokaludvalg har i 2014 fortsat tidligere års indsats på børnetrafikområdet.  Vi har i haft en særlig indsats omkring Gerbrand skole og Sundbyøster Skole hvor morgentrafikken skaber stort kaos og utryghed. Indsatsen har samtidig haft til formål at understøtte … Fortsættes »

Kvartermanager på Amagerbrogade

Kvartermanager er et tysk koncept, der blandt andet er udbredt i Hamburg. Kort sagt er en kvartermanager en person, der i det daglige færdes i lokalområdet, og som er ansat til at stimulere by- og handelslivet i et afgrænset område. … Fortsættes »

Amager Øst Lokaludvalgs Frivilligpris

Indstillede til Amager Øst Lokaludvalgs Frivilligpris 2014

I perioden har borgere og brugere i Amager Øst haft mulighed for at indstille en forening, som de synes gør en særlig indsats i bydelen. De indstillede foreninger er: Fribytterne SØGullfossForeningen læringscentret / IT-hjælp på biblioteketFilips KlubFDF K 12 AmagerbroSundby … Fortsættes »

Julefest og fejring af frivillige

    Program for Amager Øst Lokaludvalgs julearrangement 2014 27. november  Kl. 17.00: julearrangement 2014 starter  Kl. 17.20: Velkomsttale v/Ole Pedersen, Formand for Amager Øst Lokaludvalg  Kl. 17.40: Jazz og Bossa nova med duoen ”Fut i Fej” v. Jesper Løvdal … Fortsættes »

Høring – Københavns Kommunes Integrationspolitik 2015-2018

Har du en mening om Københavns Kommunes integrationsindsats? Så læs udkast til den nye integrationspolitik “Mobilitet og Sammenhængskraft”, og se hvordan kommunens planer stemmer overens med din opfattelse af, hvad en integrationspolitik skal indeholde. Politikken er i høring frem til den 2. … Fortsættes »

Regnbed på Lørenskogvej

Jeres grønne klimavej

Miljøpunkt Amager, Sundbyernes Grundejerfællesskab samt Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg inviterede til inspirationsaften om klimatilpasning på private fællesveje mandag den 6. oktober. Anledningen var den store klimakonkurrence, som kører netop nu. I konkurrencen kan grundejerforeninger, vej- eller gadelaug vinde … Fortsættes »

Amagerbanen - Cykelbane og regnvandsbassin

Cykelrute langs Amagerbanens tracé

Anden etape af cykelruten langs Amagerbanens tracé er nu blevet planlagt, og Amager Øst Lokaludvalg har derfor fået projektet i høring. Cykelruten vil, når den er anlagt, lede cyklisterne langs den gamle Amagerbane. Med pedalkraft bliver det altså igen muligt … Fortsættes »

Ama’røsten kan nu læses online

Hvis du vil abonnere på online-udgaven af Ama’røsten fremover, kan du skrive en mail til info@aoelu.dk    

Workshop om fremtidens Nordøst Amager

Fortid, nutid og fremtid i Nordøst Amager

Lørdag den 27. september havde Amager Øst Lokaludvalg inviteret til byvandring og workshop om fremtidens Nordøst Amager. Dagen startede med en byvandring i høj sol, hvor deltagerne bød ind med deres egen lokale viden. Rune Solvang fra Amager Øst Lokaludvalg … Fortsættes »

Amager Øst Lokaludvalgs Frivilligpris

Indstil en forening til Frivilligprisen 2014

HVAD ER FRIVILLIGPRISEN Prisen blev indstiftet i 2011 og uddeles altså nu for 4. år i træk. Formålet med frivilligprisen er at hylde en forening, som udfører en særlig påskønnelsesværdig frivillig indsats, og som dermed kan anspore andre til at … Fortsættes »

Lancering af klimakonkurrence

Vil I have en grøn klimavej?

I fremtiden kan vi forvente øgede regnmængder, der falder på meget kort tid. Københavns Kommune og forsyningsselskabet HOFOR er allerede i gang med at klimatilpasse byen for at mindske oversvømmelser og skader, når regnen falder i massive mængder. Men, der … Fortsættes »

Byvandring & Workshop: Fremtidens Nordøst Amager

Byvandring & Workshop 27/9 Lørdag den 27. september kl. 10.00 – 16.00 afholder Amager Øst Lokaludvalg workshop for alle interesserede grundejere, borgere, investorer etc. som ønsker at få indflydelse på udviklingen af det nordøstlige hjørne af Amager. Dagen er et … Fortsættes »

Budget ’15 – hvad fik Amager Øst?

 Pressemeddelelse fra Amager Øst Lokaludvalg vedr. budget ’15  Med vedtagelsen af Københavns Kommunes budget for 2015 sker der en positiv udvikling også i Amager Øst bydel. Det er med stor glæde vi konstaterer at forligspartierne er blevet enige om at … Fortsættes »

Vuf – netværksmøde for hundeejere

Formålet med den ønskede hundegård er dels at etablere et socialt samlingpunkt for kvarterets hunde og deres mennesker – men også at mindske problemet med hundelorte i de grønne områder. Med opbakning fra Amager Øst Lokaludvalg afholder netværket dets første … Fortsættes »

Efterårstur – Bliv dus med din bydel

Kender du de forskellige kvarterer i din bydel og deres beboere? Amager Øst er en kompleks bydel, der både indeholder store villaområder, nye luksuslejligheder med strandudsigt samt gamle arbejderkvarterer og nyere almene boligområder. Hvem er de, østamagerkanerne i de forskellige … Fortsættes »

Lørdag på Musiktorvet

Lørdag den 13. september kl 12-16 er der endnu engang “Lørdag på Musiktorvet”. Vanen tro vil der være loppeboder, boder med mad og drikke og ikke mindst underholdning for store og små. Temaet er denne gang ”Miljøby 2014” i anledning af … Fortsættes »

Kom med dine input – Miljø og klima i Amager Øst

Bedre affaldssortering, klimasikring af bydelens kældre, flere byhaver, grønne gadenetværk, uddannelse af lokale miljøambassadører eller grønne trafikløsninger? Hvad skal Miljøpunkt Amager arbejde med i 2015 og 2016? Onsdag den 10. september kl. 17.00 – 18.30 inviterer Amager Øst Lokaludvalg og … Fortsættes »

Ålandsgade ensrettet streetview

Bedre cykelforhold ved Amager Centret

På en lang række gader og veje i København er det kun tilladt at cykle i én retning, da vejene er ensrettede. Det giver mange cyklister en del omvejskørsel. Derfor har Københavns Kommune taget initiativ til nye cykelbaner mod ensretningen … Fortsættes »

Lokalplan for Lergravsvej vedtaget

Et flertal i Borgerrepræsentationen besluttede den 22. maj at sige ja til den nye lokalplan for Lergravsvej. Det betyder, at Skanska nu kan begynde at bygge de mange boliger i deres byggefelt mellem Lergravsvej, Strandlodsvej og Øresundsvej i Amager Øst. Amager … Fortsættes »

10-års jubilæum i Det Maritime Ungdomshus

Det Maritime Ungdomshus fejrer 10-års Jubilæum fra den 10. til den 12. juni. I den anledning har ungdomshuset skruet et spændende program sammen med blandt andet saunagus, musik og hygge samt sejlture langs kysten. Amager Øst Lokaludvalg deltager også i … Fortsættes »

Hvordan har du det med det grønne i Amager Øst?

Begrønningsgruppen er et udvalg under Amager Øst Lokaludvalg, der har fokus på at gøre Amager Øst grønnere. Vi har også fokus på at forbedre eksisterende grønne områder så bydelens borgere får endnu mere lyst til at få oplevelser i bydelens … Fortsættes »

Har du forslag til nye gadegallerier i København?

Kultur- og Fritidsforvaltningen indsamler lige nu gode og konstruktive bud på, hvor der kan skabes nye interessante rammer for kunst i det offentlige rum. Alle ideer og kommentarer modtages meget gerne. Du kan tage udgangspunkt i følgende spørgsmål:    Hvor … Fortsættes »

Hold øje med din postkasse

Ama’røsten omdeles til alle beboere i Amager Øst i løbet af den kommende uge. Har du ikke tålmodighed til at vente på posten kan du læse den elektroniske version af bladet her. Ama’røsten er lokaludvalgets bydelsavis, som giver dig informationer om planer, aktiviteter, debat … Fortsættes »

Engagementet bobler i det nye lokaludvalg

Det nyvalgte lokaludvalg var den 11. maj på seminar i Det Maritime Ungdomshus. Dagen indledtes med en runde, hvor hver deltager fortalte om sin personlige motivation for at være med i lokaludvalget. Står det til det nye lokaludvalg, skal der … Fortsættes »

Kultur- og fritidsborgmesteren er stadig lun på skibakken

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen og administrerende direktør for kultur- og fritidsforvaltningen Carsten Haurum  Borgmester Carl Christian Ebbesen besøgte mandag den 28. april Amager Øst Lokaludvalg, hvor en række centrale aktører på kulturområdet i Amager Øst var inviteret. Formålet … Fortsættes »

Fremtidens Sadolinområde

Københavns Kommune overvejer at ændre rammerne for Sadolinområdet, så der fremover kun kan bygges boliger og ikke erhvervsejendomme i området. Kommunen vil også undersøge, om nybyggeri i området kan bygges højere end i dag. Læs mere på kommunens høringsportal: http://blivhoert.kk.dk/hoering/sadolin-forudg-ende-offentlighed Har … Fortsættes »

Borgmesteropbakning til bedre ungetilbud i Amager Øst

Amager Øst mangler klubpladser til unge i alderen 14-18 år. En undersøgelse fra 2013 viser således, at bydelen er et af de områder i København med færrest kommunale tilbud til målgruppen. Faktisk er der slet ingen ordinære klubpladser i hele Amager Øst. Amager … Fortsættes »

Naturcenter Amager Strand reddet

  Naturcenter Amager Strandpark skulle oprindeligt være åbnet sidste år. Men en række uforudsete komplikationer udsatte projektet. En overgang så det ud som om det kun var den ene af de to bygninger, der ville blive opført. Men nu er … Fortsættes »

Her er jeres nye lokaludvalg

  Amager Øst Lokaludvalg blev konstitueret d. 20. marts 2014. Det er sammensat af 15 repræsentanter for foreninger i bydelen og 8 politisk udvalgte medlemmer. De 23 lokaludvalgsmedlemmer holder fortsat møde 11 gange om året, hvor puljemiddelansøgninger og lokale sager … Fortsættes »

Naturcenter Amager Strand i knibe

  Naturcenter Amager Strand mangler minimum 3 mio. kr i anlægsmidler for at kunne blive realiseret.  Amager Øst Lokaludvalg opfordrer derfor på det kraftigste de politiske partier i Borgerrepræsentationen til at prioritere Naturcenter Amager Strand i de aktuelle forhandlinger om … Fortsættes »

Informationsmøde – Ny Amagerbrogade

Med den politiske godkendelse af helhedsplanen for ny Amagerbrogade, er vejen banet for at første etape kan gå igang. Københavns Kommune afholder informationsmøde den 26. marts i Beta, Øresundsvej 6. Se invitationen til arrangementet her.     Det er i … Fortsættes »

Lokalplan Lergravsvej i ny høring

Lokalplanforslaget “Lergravsvej” kommer nu i en ny høringsrunde. Det blev besluttet på Teknik- og Miljøudvalgets møde den 24. februar. Høringen varer fra 7. marts til 24. marts 2014. Mange borgere har kritiseret det første forslag til bebyggelsesplan for området. Det var … Fortsættes »

Kampvalg om posterne til Amager Øst Lokaludvalg

Amager Øst Lokaludvalg afholdt tirsdag den 4. marts opstillingsmøde for lokaludvalget. Der blev valgt 15 medlemmer ind, som sammen med de 8 politisk udvalgte medlemmer udgør det nye lokaludvalg frem til 2017.      Tirsdag aften var der spænding i … Fortsættes »

Amagerbrogade på cykel – kom til brainstorm møde

Cykelpuljen 2014 er åben for ansøgninger, så nu er der mulighed for at søge om midler til cykelprojekter på Amagerbrogade. Vi holder derfor et brainstorm-møde, hvor vi skal tale om ideer, visioner og udfordringer – og gerne ende med en … Fortsættes »

Ny belysningsplan – kom med dine input

København skal have udskiftet 20.000 lysarmaturer til energivenlige LED-lyskilder og 12.000 master skal udskiftes. Det franske firma Citelum, der har vundet EU-udbuddet, skal nu i gang med at udarbejde en belysningsmasterplan for København. Med overgangen til LED-lys vil lyset kunne spredes over … Fortsættes »

Priser til aktive foreninger, der tager socialt ansvar

Årets frivilligpris deles i år mellem Amager Sports Klub af 1991 og Amager Taekwondo Klub. Begge har formået at knytte idrætten og det sociale sammen. De to idrætsklubber får hver 5.000 kr. Amager Sports Klub af 1991 er en håndboldklub, som er … Fortsættes »

Smukt Brugt er Årets Butiksfacade 2013

Bedømmelseskomitéen var den 28. oktober på cykeltur langs Amagerbrogade for at se på de i alt 11 facader, der var foreslået til prisen. Der var mange gode bud at vælge imellem – og lokaludvalgene er glade for den stadig stigende … Fortsættes »

Turen går til… En bydel i udvikling

Lokaludvalgets opgave er at skabe positiv udvikling i bydelen og lytte til de lokale borgere. En ambition, der tydeligt kunne ses på efterårsturen lørdag den 2. november. Første stop på turen var Amager Strandpark, hvor deltagerne så nærmere på den kommende … Fortsættes »

Frivillighed har sin pris..

Kender du til en forening, der med et vedholdende engagement yder et bemærkelsesværdigt bidrag til aktivt fællesskab i bydelen?Og synes du, at netop deres indsats kan tjene som inspiration for andre?Så har du nu muligheden for at indstille foreningen til … Fortsættes »

Hvordan skal Christianshavn og Amager sikres mod skybrud?

Kom, hør og diskutér Københavns Kommunes arbejde med at gøre Christianshavn og Amager robust i forhold til skybrud. 4. november kl. 18.30-20.30Kvarterhuset Jemtelandsgade 32300 Københavns S København skal klædes på til fremtidens vejr i de kommende år. Det kan få … Fortsættes »

Kom med på efterårstur i din bydel

    Program 10.00 – Fælles afgang fra KvarterhusetVi mødes foran Kvarterhuset ved Jemtelandsgade 3. Herfra følges vi i fælles flok på cykel og i bus. 10.15 – Amager StrandparkFørste stop på efterårsturen er Amager Strandpark, der er blevet et … Fortsættes »

Amagerbrogades bedste butiksfacade

Hvilken facade er bedst? I november uddeler Amager Øst og Amager Vest lokaludvalg prisen for ‘Årets Butiksfacade på Amagerbrogade 2013′. Med titlen følger 15.000 kr. Det er 4. gang prisen uddeles. De to lokaludvalg har sammen stiftet prisen for at … Fortsættes »

Lørdag på Musiktorvet

Lørdag den 14. september 2013 kl. 12-16 på Øresundsvej 6. Dagen byder på underholdning for såvel børn som voksne, loppemarked, og mulighed for snakke med lokaludvalg Amager Øst og Amager Vest om de nye bydelsplaner, Ny Amagerbrogade og meget mere. … Fortsættes »

Gadefest i verdensklasse på Prags Boulevard

Mangfoldighedsfest Smag Verden er en årligt tilbagevendende gadefest, der fejrer Københavns mangfoldighed. Sidste år kom der 50.000 besøgende – og i år mødes hele verden på Prags Boulevard.   DET SKER Hør OUTLANDISH samt mange andre kendte og upcomming BANDS … Fortsættes »

Hør om planerne for Lergravsvej-området

Ny lokalplan for Lergravsvej-området Forslaget til en ny lokalplan for “Lergravsvej” indeholder ønske om at videreudvikle området nord for Øresundsvej ved Metroen. Skanska, der ejer området, ønsker at opføre en bebyggelse med ca. 400 boliger, med mulighed for op til 8.400 m2 serviceerhverv … Fortsættes »

En plan, der afspejler de lokale ønsker

Lokaludvalget behandlede den 28. maj forslag til helhedsplan for Ny Amagerbrogade på et ekstraordinært lokaludvalgsmøde.Du kan finde forslaget til helhedsplanen HER.Lokaludvalgets kommentarer er nu sendt til Teknik- og Miljøforvaltningen, hvor de vil indgå i den videre politiske proces. Du kan … Fortsættes »

Nye rammer for udeliv på gammel industrigrund

Hele juni måned vil landskabsarkitektstuderende fra Københavns Universitet udvikle og bygge nye rammer for leg og ophold på området omkring den gamle lagerhal på Strandlodsvej 67 – kaldet LOD67.  Fernisering på nye byrum

De nye bydelsplaner blev fejret på Københavns Rådhus

Torsdag den 23. maj blev den afsluttede udarbejdelse af de nye bydelsplaner fejret ved en reception for københavnerne, lokaludvalgene og Borgerrepræsentationens medlemmer i Festsalen på Københavns Rådhus.Bydelsplanerne blev samtidig overdraget til Borgerrepræsentationens endelige behandling. Alle er velkomne til at kontakte Amager Øst Lokaludvalg … Fortsættes »

Søg puljemidler digitalt

Lokaludvalgene er nu tilknyttet kommunens digitale puljeansøgningssystem, AMES. I det nye ansøgningssystem vil du blive guidet hele vejen igennem, hvad det er du skal gøre. Skulle du alligevel få brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os.  Læs mere … Fortsættes »

Nu udarbejdes helhedsplanen for Ny Amagerbrogade

Helhedsplanen er en beskrivelse af, hvordan Amagerbrogade skal udvikles og ændres. Helhedsplanen angiver hvilke principper, der skal være styrende i omdannelsen og hvilke løsninger, der anvendes hvor. Senere kommer det konkrete projektforslag i høring. De næste skridt i processen følger … Fortsættes »

Ny idrætshal i Sundbyøster

Vinderprojektet i konkurrencen om en ny Sundbyøsterhal er nu fundet. Projektet for en ny hal, boliger og dagligvarebutik under samme tag er tegnet af Dorte Mandrup Arkitekter. Med den nye idrætshal på hjørnet af Parmagade og Amagerbrogade imødekommer Københavns Kommune … Fortsættes »

Skybrud – fortæl om dine erfaringer

Københavns Kommunes Skybrudsplan skal være med til at sikre byen mod oversvømmelser fra fremtidige skybrud. Kommunen vil gerne høre om dine erfaringer for at kunne finde de bedste løsninger lokalt. Derfor vil vi bede dig om at udfylde et kort spørgeskema. … Fortsættes »

Amagerbrogade i slow-motion

Kan vi bruge Amagerbrogade til noget mere fornuftigt, sjovt og spændende, som de fleste beboere kan have glæde af og som kan supportere detailhandelen? I Amager Bladet den 15/1 giver trafikforsker Per Homann Jespersen sit bud på, hvordan den nye … Fortsættes »

Hæder til frivilligt arbejde

”Frivillige gør et stort samfundsnyttigt arbejde. Vores samfund kunne slet ikke hænge sammen, hvis ikke vi frivilligt gjorde noget for hinanden.” Sådan lød indledningen til næstformand Ole Meldgaards tale, da han overrakte Amager Øst Lokaludvalgs frivilligpris ved julefesten den 10. … Fortsættes »

STOP INDBRUD!

Julen er hjerternes – og tyvenes – fest Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg samt Københavns Politi giver gode råd til at undgå indbrud i den søde juletid. Julen er hjerternes fest, og de fleste af os benytter anledningen til … Fortsættes »

Vinder af facadeprisen 2012

Årets butiksfacade 2012 Fredag den 30. november var bedømmelseskomitéen for “Årets butiksfacade på Amagerbrogade” mødt op hos Copenhagen Comfort Beds for at overrække en check på 15.000 kr. fra Amager Øst og Amager Vest Lokaludvalg. Copenhagen Comfort Beds får også … Fortsættes »

Frivilligprisen 2012

FRIVILLIGHED HAR SIN PRIS..Kender du til en forening, der med et vedholdende engagement yder et bemærkelsesværdigt bidrag til aktivt fællesskab i bydelen? Og synes du, at netop deres indsats kan tjene som inspiration for andre? Så har du nu muligheden for at … Fortsættes »